Used SX-70 Alpha 2 does nothing when film inserted

Discussions on the SX-70 and the entire series 500, 1000, 2000 ...
Avatar de l’utilisateur
Grifterwc
P.......
Messages : 7
Inscription : mer. 13 janvier 2021 / 18:48 pm

Used SX-70 Alpha 2 does nothing when film inserted

Messagepar Grifterwc » jeu. 21 janvier 2021 / 15:27 pm

Hi there, I have a SX-70 Alpha 2 that I purchased and when it arrived I put in film but its dead. It does nothing, no sound of gears turning or the black cover coming out. I have cleaned the heads at the back that the film pack touches for power with a nail file and some cleaning agents. Does anyone have any other insight of what I can try.

I was told the ESB could be dead... if so would I be able to replace it easily with a spare camera that I have for repairs?

Thanks a bunch for any insight!!

Avatar de l’utilisateur
Sails
P.......
Messages : 19
Inscription : sam. 26 septembre 2020 / 19:39 pm
Localisation : Paris
Contact :
Voir la galerie photo de ce membre

Messagepar Sails » jeu. 21 janvier 2021 / 16:45 pm

Hi Grifterwc,
When was the pack you bought?
J'aime énerver mon entourage, en leur parlant encore et encore de Polaroid..

Avatar de l’utilisateur
Grifterwc
P.......
Messages : 7
Inscription : mer. 13 janvier 2021 / 18:48 pm

Messagepar Grifterwc » jeu. 21 janvier 2021 / 17:47 pm

The film pack is recent, its an empty pack from another sx-70 I have. When I put it into my working sx-70, it makes the noise as if its pushing out film. but in the used camera I purchased, nothing.

Avatar de l’utilisateur
Sails
P.......
Messages : 19
Inscription : sam. 26 septembre 2020 / 19:39 pm
Localisation : Paris
Contact :
Voir la galerie photo de ce membre

Messagepar Sails » jeu. 21 janvier 2021 / 20:33 pm

Wait for the response from anyone who knows it better than me, but personally I only see a connection problem, check if there is not a broken strip in case, otherwise you can send your polaroid to retrospekt or Brooklyn film camera for repair
J'aime énerver mon entourage, en leur parlant encore et encore de Polaroid..

Avatar de l’utilisateur
Grifterwc
P.......
Messages : 7
Inscription : mer. 13 janvier 2021 / 18:48 pm

Messagepar Grifterwc » ven. 22 janvier 2021 / 10:09 am

Thanks alot for the advice.. I will see if anyone else can help. I will also contact retrospekt.


Revenir vers « Polaroid® SX-70 & 1000, 2000... Land Camera »

Qui est en ligne ?

Utilisateurs parcourant ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 0 invité